Latest News

Home » Karácsonyi szokások » Egy kis retro: Karácsonyi sms-ek

Egy kis retro: Karácsonyi sms-ek

Karácsonyi sms-ek? Ki küld manapság karácsonyi sms üzenetet? Hát még karácsonyi sms verset, jókívánságot?

Ez olyan, mintha képeslapokat küldenénk. Ki küld manapság képeslapot karácsonyra? Manapság díjmentesen küldhetünk egymásnak üzenetet, ráadásul pár másodpercen belül megérkezik, és még egy szép animációt, képet is tudunk mellékelni, de ez nem minden. Azt is láthatjuk egymás üzenőfalán, hogy ki kit köszönt fel, a magánélet falának teljes lerombolásával karöltve. De jó ez így? Vajon jobb így felköszönteni egymást, mint régen tettük, sms formájában? Akkor legalább tudtuk, hogy ki az, aki számít, ki az, akinek számítunk. Hiszen ez nem díjmentes volt, akit felköszöntöttünk, az nekünk pénzbe került, ha csak nem volt díjmentes az sms, vagy nem valaki más fizette helyettünk.

A karácsonyi sms vers egy szép gesztus volt szeretteink, barátaink, jó ismerőseink számára. Ha már jelzett a telefonunk, hogy sms üzenetünk érkezett, rögtön mi is írtuk rá a válasz versikénket viszonzásképpen. Volt azért néhány szabály, amit ildomos volt betartani, pl.: legalább 1-2 soros legyen a költemény, de persze volt olyan is, aki elintézte egy „Boldog karácsonyt kívánok neked és a családodnak!”  le egyszerűsített változattal. Az sms üzenetekben elnéztük a helyesírási hibákat, manapság persze kijavítja helyettünk a helyesírási funkció.

Néha visszasírjuk ezeket az időket.

Jobb volt-e régen sms-eket küldözgetni karácsonykor, vagy szerencsésebb a mai helyzet, miszerint már díjmentesen küldhetünk egymásnak üzeneteket? Régen annyiban volt előnytelenebb a helyzet, hogy nem volt díjmentes, és pötyögni a betűket sem volt egyszerű. Manapság már érintőképernyő segítségével minden sokkal egyszerűbb, viszont már nem szárnyalnak annyira a rímek. Küld egyáltalán még valaki verseket karácsonykor, újévkor?

Az alábbi versikék, jókívánságok voltak a legnépszerűbbek, egy-két sor akár ismerősnek is tűnhet:

1.Útra kélt az erdő ezer fenyőfája örömet szerezni szerte a világba. Meghittség, boldogság, szeretet és béke legyen a családod örökös vendége! Boldog Karácsonyt!

2.Ki szeret, s kit szeretnek, az szegény nem lehet. Szeretteidre gondolj, s töltsd boldogan az igaz ünnepet! BOLDOG KARÁCSONYT!

3.Karácsonyi fénybe öltöznek s ragyognak a fák, felmelegedsz s szívedet az öröm járja át. Karácsonyi fénybe öltözik s megnyugszik a szív, valóra válnak s elvarázsolnak legszebb álmaid! BOLDOG KARÁCSONYT

4.Szálljatok le Betlehemi Angyalok; zörgessetek meg ma minden ablakot. Házikóba s palotába örömöt vigyetek; Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepet!

5.Csillagszóró szórja fényét,
Kíván melegséget, békét.
Angyalka száll házatok felett hogy hozzon egy üzenetet:
Békés, boldog karácsonyt kívánok neked.

6.Én ma már nem teszek-veszek. Egész nap csak sokat eszek. Jézuskával piálok. Boldog Karácsonyt kívánok!

7.Épp most küldtem egy angyalt, hogy vigyázzon Rád, de visszajött és azt mondta, hogy nem tud, mert az angyaloknak nem kell vigyázniuk egymásra! Boldog ünnepeket!

8.Karácsonykor a világ díszbe öltözik, a szívekbe szeretet költözik, legyen a te szíved is boldog és teli, míg a világ a karácsonyt ünnepeli!

9.Örömünnep van ma minden apró házban, SMS-ed én is tárt karokkal vártam, ó, de sajna nem jött! …de van megoldásom: Én írok helyetted: legyen boldogságom!

 10.A telefonod már tele lehet, “kellemes, boldog ünnepeket”, én se kívánok egyebet: szívedet lengje be szeretet!

Ezek voltak a legnépszerűbb karácsonyi sms-ek, a klasszikusok, szépek, meghittek, valamint a viccesebbek is taroltak annak idején.