Latest News

Home » Hogyan » Hogyan hangolódjunk a karácsonyra?

Hogyan hangolódjunk a karácsonyra?

Hogyan hangolódjunk a karácsonyra? Jogosan merül fel a kérdés, hiszen ha már nem hiszünk a Jézuskában, de már a gyerekeink sem, valamint rosszul vagyunk már előre a karácsonyi rohanás hömpölygő tömegétől, de még a karácsonyi dalocskáktól is frászt kapunk, akkor bizony segítséghez kell fordulnunk. De lehet, hogy épp hogy nagyon várjuk a karácsonyt, csakugyan a karácsonyi hangulatunk nem érkezik meg. A marketingesek is azon dolgoznak ilyenkor, hogy hogyan kelthetnek ünnepi hangulatot a városban.

Hogyan hangolódhatunk tehát? Hangolódhatunk karácsonyi zenével, karácsonyi műsorokkal, hangolódhatunk azzal is, hogy jó előre felállítjuk a karácsonyfánkat, vagy már kísérletezzük is az ünnepi sütiket.

Első lépésként dekoráljuk ki a házat. Egyből karácsonyi hangulatunk lesz, és majd a szeretet ünnepére gondolunk, a családra, és nem pedig az ünnep negatívumaira. Ha még nincs adventi koszorúnk, gyorsan szerezzünk be egyet. De, hogy ezzel is hangolódjunk az ünnepekre: készíthetünk adventi koszorút mi magunk is. Belevonhatjuk a gyerekeket is, vagy esetleg barátnőkkel összeülhetünk, így ők is hangolódnak az ünnepekre, és ajándéktippeket adhatunk egymásnak, mindemellett meggyújthatjuk a gázt egy lábas forralt bor számára, így talán a koszorú is jobban fog sikerülni.

A fa díszítést se hagyd az utolsó pillanatra! Ha kisgyerekeid vannak, kezdjétek el együtt, hátha ők adnak neked kreatív ötleteket.

Hangolódásképpen már tervezz meg mindent előre. Ha nem vagy az a bejgli sütős típus, viszont nem hiányozhat az asztalról, rendeld meg időben. Vagy ha volna időd is rá, és kreativitásod, már elkezdheted kikísérletezni a tökéletes karácsonyi bejgli elkészítését. Ha még több kreativitást érzel magadban, akkor készíthettek papírból angyalkát a gyerekekkel, ami karácsonyfadíszként is felhasználható.

Idegesítenek a karácsonyi dalok? Hallgassunk olyan slágereket, amelyek pozitív élményeket ébresztenek bennünk.  Olyan dalokat, amelyeket még az iskolai ünnepségeken daloltunk, ifjúságunk zenéit, ne a feldolgozásokat, amik most éppen a plázákban mennek.

A karácsonyi vásárok adnak jó ajándékötleteket is, – ha még nincsenek -, valamint el lehet kortyolgatni egy-két pohárka forralt bort, puncsot, vagy teát. Mindemelett, kisétálni a karácsonyi vásárra lehet egy jó program is, családi program, vagy éppen összetalálkozni a barátokkal.

Tervezzük meg, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Mivel a technológia folyamatos fejlődésének korszakát éljük, nem okoz gondot újabb süti recepteket fellelni az interneten. És ha egy kis izgalomra vágyunk, próbáljunk ki valami újat. Felejtsük el erre az évre a hagyományos halászlét, vagy pedig a töltött káposztát. Esetleg egy Facebook-os főzőcskés csoportban megkérdezhetjük, hogy ki mit tervez az ünnepekre. Így már jó előre be is vásárolhatunk, és nem kell a nagy karácsonyi hajtásban tolakodni a közértekben.

Ha még nem vagyunk túl az ajándékokon, azokat is tudjuk le gyorsan. Sőt egyből csomagoljuk is be őket. Amit ma meg tehetsz, miért halasztanád december 24-ére?

Ha otthonülő anyuka vagy, akkor használhatod a Facebookot, Instagramot arra is, hogy dekoráció ötleteket meríts. Meríthetsz ötletet mások megosztott dekorációiból is, hiszen a világ különböző tájain különböző divat, szokások hódítanak teret. Így talán olyan dekoráció ötleteket kombinálhatsz, ami lehet, hogy másnak nem lesz.

Így ha már letudjuk a karácsonyi előkészületeket jó előre, talán nem is lesz olyan feszült a decemberünk.  De az igazi karácsonyi hangolódás bizony a fehér karácsony lenne. Jellemzően karácsony előtt minden fehérbe borul, és jellemzően utána, de ritka a fehér karácsony.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*