Latest News

Home » Karácsonyi ajándékok » Karácsonyi ajándékok

Karácsonyi ajándékok

A karácsonyi ajándékok kitalálását nem tudjuk elég időben elkezdeni. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor már csak pár nap van karácsonyig de még az ajándékok sehol és sehogy sem állnak. Fogalmunk sincs, hogy mit is kéne ajándékozni szeretteinknek, barátainknak vagy esetleg a párunknak. Az utóbbi időkben az ajándékozás, már nem a szeretetről hanem a pénzről szól. Akkor örülünk ha minél többet költöttek a mi ajándékunkra, akkor érezzük magunkat elég fontosnak. Elfelejtettük, hogy a karácsony nem az ajándékokról szól hanem a szeretetről. És azért ajándékozzuk meg a körülöttünk lévő embereket mert szeretjük őket. Az ajándék nem a szeretet méretétől függ… ez szimplán csak figyelmesség, egy kedves gesztus. Ennek fényében ideje lenne átértékelnünk ezt a napot.

Tippek a jó ajándékokhoz

A lényeg, hogy legyen frappáns. Az emberek imádják a személyre szabott ajándékokat. Miért is? Mert akkor érezzük a mögöttes tartalmat is. Hogy az a bizonyos ember ismer minket. Szóval a legfontosabb ajándékozás szempontjából ha olyat adunk a másiknak ami illik hozzá. Legyünk egy kicsit figyelmesek és egyből egyszerű dolgunk lesz! Nézzük meg mit eszik és iszik az illető. Figyeljünk arra, hogy mi az amit a legtöbbször felhoz beszélgetés közben, vegyünk egy pillantást a környezetére és lássuk meg a stílusának az apró vonalait. Ha hord ékszert akkor nézzük milyenek tetszenek neki. Arany, ezüst, köves vagy virágos, hogy ugyanazt hordja minden nap vagy esetleg váltogatja őket. Ha váltogatja érdemes megajándékoznunk őt egy olyan darabbal ami illik a személyiségéhez, hiszen így azt vélhetjük hordani fogja. Figyeljünk milyen bögréből iszik a munkahelyén vagy otthon. De remekül nyomon követhetjük annak a bizonyos személynek a social media-ját. Ez elsőre kicsit furának tűnhet de hidd el, sokkal több minden kiderül onnan, mint egy kávézás alatt. Manapság már mindenkinek van valamiféle kapcsolattartásra letöltött applikációja, így nézhetjük miket oszt meg, miket lájkol és mikhez szól hozzá. Ha például rengetek árva gazdikereső kiskutyát oszt meg ez a személy és az ő profilja is tele van a kedvence képeivel, gyaníthatjuk, hogy egy kutyás bögrének, valamilyen kutyás poénos pólónak, esetleg kulcstartónak nagyon fog örülni.

A következő tipp ha megvagyunk a felismerés és megismerés fázissal az az egyediség. Minden ember keresi és kutatja azokat a dolgokat amik egyediek, ami nincs mindenkinek. Ez tökéletesen rendben is van, hiszen senki sem szeretne kifutószalagon érkező embernek tűnni. Próbáljuk otthonunkat is úgy berendezni, hogy az ne más lakások koppintása legyen. Olyan frizurát vágatni magunknak a fodrásznál, hogy az ne jöjjön velünk szembe az utcán. Az egyediség hozzá tartozik a tökéletes jellemfejlődésünkhöz már egészen kiskorunktól kezdve. Így tehát ha egy olyan ajándékkal lepnek meg minket ami esetleg kézzel készült, vagy sajáttervezés máris eldobjuk az agyunkat, hogy mennyire menő. De vegyünk csak egy nagyon alap példát. Minek örülünk jobban? Egy begépelt és kinyomtatott levélnek, vagy egy olyan levélnek amit a másik személy kézzel írt és látszódnak az apróbb hibák, a tökéletlen tökéletesség? Nyilván a második…de azért nem árt ha el tudjuk olvasni a másik kézírását!

Harmadik tippnek pedig figyelmetekbe ajánlom a környezettudatosságot ajándékozás terén. A sok csomagolópapír, műanyag díszek, nejlonok amikbe bugyoláljuk az ajándékokat általában teljesen fölösleges, mivel bontás után egyből a kukában landol. Ha ügyesek vagyunk ezekre az apróbb dolgokra is odafigyelhetünk, így boldogabbá tehetjük a Földünket! Csomagolópapírok helyett lehet például textilbe csomagolni az ajándékozni kívánt tárgyakat, vagy esetleg kitisztított és kiszínezett konzervdobozokat és befőttesüvegeket is befoghatunk csomagolóanyagként.

Ajándékötletek

Ha még mindig nem találtál megfelelő ajándékot szeretteidnek, nem kell búsulni írunk egy párat!

1 . Anti-határidőnapló

Mindannyiunk életében van egy személy aki állandó rohanásban van, szinte mindig késik mindenhonnan és semmire sincs ideje. Ha éppen van, akkor is még több elintézendő dolgot akar besűríteni a napjaiba. A folytonos rohanás, stressz borzasztóan tud hatni a szervezetünkre, így érdemes egy kicsikét lelassítanunk.

Ezeket a naplókat a http://slowbudapest.com/ oldalon találod!

2. Fess kerámiát

Nincs azzal semmi probléma, ha nincsen otthon hozzá semmilyen kelléked, de mégis kreatívoskodnál valamit. Ugyanis Budapesten található a Made By You (két helyszínnel is rendelkeznek) ahol a nap bármelyik szakaszában betérhetsz egy kis festegetésre. Rengeteg festék közül válogathatsz és kedvedre színezheted a kerámiát de ha nem vagy elég bátor szívesen segítenek neked az ott dolgozó emberek.

3. Látogassuk meg a Bazi-bazárt

Ez egy olyan hely ahol csodálatos kis (mások szerint) kacatokra lelhetünk ami számunkra vagy az adott illetőnek bearanyozhatja a mindennapjait. Vagy esetleg nosztalgikus szempontból is ellátogathatunk ide, ha esetleg a nagyszüleinknek szeretnénk kinézni valami szuper ajándékot!

4. Zsákba zárt gondolatok

Ha már a személyes ajándékokról beszélünk, akkor jöhet az utolsó tippünk, ami rendkívül költséghatékony, de annál inkább szívmelengetőbb. Nincs semmi szükségünk az ajándékokhoz, mint egy ékszertartó pici zsákra egy papírra és egy tollra. Ha ezek megvannak akkor igazából a határ a csillagos ég. Leírhatjuk kedvenc emlékünket azzal a bizonyos személlyel, megismerkedésetek pillanatát, hogy mennyit jelent ő neked, egy sztorit amiről mindig eszedbe jut vagy esetleg egy motivációs szöveget. Ez már csak tényleg a ti kettőtök viszonyától függ,  hogy mit választasz ki éppen.

5. Karácsonyi ajándék lista

Ha minden törik és szakad és te még mindig nem találtál semmilyen megfelelő ajándékot, kifogytál az időből, akkor érdemes előállni egy karácsonyi ajándéklistával. Ilyenkor csak megkéred a bizonyos személyt, hogy írjon le neked néhány olyan dolgot amire ő vágyik és hiányzik az életéből, így tuti nem lősz mellé az ajándékválasztással.

Reméljük sikerült dűlőre jutnotok az ajándékokkal kapcsolatosan és kellemesen töltitek majd azt az időt, amit ezeknek a készítésére vagy megszerzésére szántok!