Latest News

Home » Karácsonyi ajándékok » Karácsonyi ajándékok

Karácsonyi ajándékok

„..Itt egy szép könyv, ott egy labda, jaj de szép a karácsonyfa!” Természetesen mit is ér a karácsony ajándékok nélkül? Vagy a szép dekoráció ajándékok nélkül?

Talán a karácsonyi ajándék a csúcsdísz a karácsonyfa tetején. Szép a dekoráció, ínycsiklandozó az ünnepi fogás, viszont mit ér a karácsonyfa csúcsdísz nélkül?

A karácsony az az ünnep az évben, amit minden gyermek türelmetlenül vár. De nem csak társadalmunk ifjú tagjai várják körmüket rágva, de még a felnőttek is. Nem jelent túl nagy dilemmát meglepni gyermekünket, jobban szólva megüzenni a Jézuskának, hogy mit tegyen a fa alá. Ha jó volt egész évben, akkor azt kap a fa alá, ami rajta szerepelt a Jézuskának elküldött listán, viszont ha nem volt jó – akkor is, hiszen a karácsony a szeretet ünnepe.

A felnőttek esetében ez egészen más. Hajlamosak vagyunk túlzásokba esni az ajándékválasztás terén. Habár a karácsony a „szeretet ünnepe”, még is nagy hangsúlyt fektetünk az ajándékokra. A szentestét persze mindenki a szűk családi körben tölti, de a karácsony első napján, valamint második napján mindenki kiveszi a részét a vendégségből. Egyesek vendégségbe mennek, míg mások vendégül látnak. Persze az a lényeg, hogy együtt legyen a család, szeretetben, de mégis mikor az ajándékozásra kerül a sor, természetesen mindenki száját elhagyja az örökzöld, klasszikus „Jaj nem kellett volna” mondat, viszont ha kibontjuk a gondosan becsomagolt csomagot, és nem azt kapjuk, amit szerettünk volna, akkor próbáljuk palástolni a csalódottságunkat egy mosoly mögé bújva, majd annyit mondunk:” pont ilyet akartam!”

Nem is titok, hogy a karácsony az ajándékokról szól: a hírekben is bemondják, hogy többen kölcsönt vesznek fel karácsonyi ajándékokra, a lelkipásztor a szenteste Istentiszteleten is az ajándékokról prédikál.

A hölgyek méregdrága kozmetikumokra vágynak, vagy ha még ezt az ajándékot nem sütötték el, akkor egy gyűrű a fa alól egyenesen a hölgy ujjára sosem okoz csalódást. A közösségi oldalak naprakészen tele vannak az újdonságokkal. Kinek milyen fája van, kinek hogy sikerült a karácsonyi dekorációja, ki mit kapott a fa alá, na és persze a boldog, önelégült mosolyok, és nem maradhatnak el a csoport-, valamint páros képek a gyönyörű fa előtt. De mire vágynak az urak? Talán egy sármossá tevő öltöny, egy hozzáillő méregdrága, vagy annak tűnő óra? Mi is itt a lényeg? Hogy mutasson? A gyerek pedig tabletet kap, vagy a legújabb csúcsmobilt, amit még csak használni sem tud. Ha lázadó tinédzser lányunknak akarunk megfelelni viszont, vehetünk neki olyan ruhákat, amelyeket az első adandó alkalommal vissza visz az üzletbe. Mi volna az ideális ajándék?

Ez volt a tavalyi (2018) karácsonyi ajándékok rátája. Vajon hogyan változik idén?

A tavalyi karácsony top 10 listás ajándékai:

– konyhai eszközök;
– ékszer;
– dísztárgy, dekorációs tárgy;
– konyhai kisgép;

– vásárlási utalvány;
– játék;
– könyv;
– szépségápolási cikk, illatszer;
– ruházat és kiegészítők;
– élelmiszer, ital

Nem kezdődik úgy el december, hogy ne legyenek tele a plázák kapszulás kávéfőzőgép promóter hostessekkel, akik a nézőközönség figyelméért cserébe megosztják a hatalmas karácsonyi akciót, miszerint kedvezményes áron juthatunk hozzá a kapszulás kávégépek széles választékához.

Az ékszer mindig slágerlistás árucikk, nem is kell neki cégér.

Az utóbbi években divatba jött egy nem túl drága, de mégis személyes kreatív ajándékötlet. Többen személyre szóló naptárt rendelnek meg, saját képekkel.

Persze a végén meg már nem tudjuk, hogy mire essen a választásunk. Ilyenkor veszünk dísztárgyat, valamiféle kedves kis dekorációt, amit persze névnapra, születésnapra is vehetünk, vagy egyszerűen csak úgy is.

Felmerülhet persze az a kétely is, miszerint mi van, ha melléfogunk? Ilyen esetekben jó ötlet a vásárlási utalvány egy meghatározott összegben.

Vajon mi lesz az idei trend?