Latest News

Home » Karácsonyi filmek » Karácsonyi mesefilmek

Karácsonyi mesefilmek

Shrekből az angyal
2007, mesefilm, 30 perc

A mindössze 30 perces filmben szemtanúi lehetünk, ahogyan az Ogre család ünnepli a karácsonyt. A karácsony közeledtét Shrek nem várja, hisz azt sem tudja mi az értelme. Bemegy a boltba segítséget kérni. Megvesz egy ”Karácsony fajankóknak” című használati útmutatót. Reméli ez segítségére lesz az otthona karácsonyi átalakításában. A partira hivatalosak Shrek barátai is, akik rendesen összekuszálják a szálakat. A parti botrányba torkollik és a karácsonyi hangulatra is ráteszi a bélyeget. Tanulságos párbeszédek zajlanak le a barátok között. Mindenkinek megvan a saját maga véleménye a karácsonyról. Csak remélni lehet, hogy a barátokat újra összehozza a szeretet a szenteste napján.

Mickey egér –volt egyszer egy karácsony
1999, mesefilm, 58 perc

Minnie és Mickey újból feltűnik egy fergetes karácsonyi történetben. A karácsonyi történetük van a film központjában. Több kedves kis történetet láthatunk benne. Goffy és Max szinte az egész világot felforgatták. Az önfeláldozó kedves egér pár is belebonyolódik a történetbe. Tanulságos az ő tettük is. Többek között Donald is beszél arról, hogy rosszcsont unokaöccseinek mi volt a karácsonyi kívánsága. Az ők karácsonyuk egy felejthetetlen kaland, aminek mi is szemtanúi lehetünk. Persze ha csak szeretnénk…

Karácsonyi ének
2009, mesefilm, 96 perc

A cselekmény Londonban játszódik az 1800-as években. A karácsony lassan érkezik és a város lakói már nagyban készülődnek az ünnepre, de mégis akad olyan, aki legszívesebben szemet hunyna a karácsonyra. Ő nem más, mint Scrooge a magát szívtelennek és kapzsinak tartó öregúr. Az öregúr már képzeletben alig várta, hogy vége legyen ennek az időszaknak, ami még pedig igazán el sem kezdődött. Az öregúr mit sem sejt arról, hogy ez most nem a szokásos karácsony lesz az életében. Meglátogatja a múlt, a jelen, és jövő szelleme mindezt egy időutazási kalandban, ahová Scrooge-ot is magukkal viszik. Az öregúr szembesülhet az eddigi életével. Meglátja azt, hogy egész életében a harag, düh, kapzsiság vezérelte. Ezt látván a vénember kap egy utolsó esélyt, hogy helyrehozza életét és megváltoztassa a környezetét maga körül. Ehhez persze elengedhetetlen a saját átalakulása is. Ezt pedig csakis a szívében tudja rá a választ, hogyan kell.

Polar Expressz
2004, mesefilm, 99 perc

A serdülőkorban lévő főhős kezd rájönni arra, hogy talán a mikulás nem létezik. Úgy gondolja mindezt csak a szülei találták ki és karácsonykor pedig úgy tesznek, hogy a mikulás hozta az ajándékot. A kisfiú ennek tudatában hajtja fejét a párnára. Álmát megzavarja egy hang. Kinéz az ablakán és nem akar hinni a szemének. Egy gyönyörű mesébe illő vonat áll meg a házuk előtt. A kisfiú szíve a torkában dobog, de ennek ellenére úgy dönt, hogy felszáll a varázslatos vonatra. A Polar Expressz vonat elindul a kisfiúval és a nem túl hétköznapi utasaival az Északi-sarkra. Az ünnepi mágikus karácsonyi hangulat fokozódik, amikor az első ajándékot maga a mikulás adja át a gyermeknek…

Karácsony Artúr
2011, angol-amerikai animációs mesefilm, 97 perc

A télapónak akad feladat bőven szenteste alatt. Mivel egyetlen éjszakája van arra, hogy minden gyermek cipőjébe tegyen ajándékot. Rengeteg szervezés szükséges ahhoz, hogy ez a terv teljesüljön. A télapónak jócskán vannak segítői köztük a szorgos manók is kiveszik a részüket a nagy zűrzavarban. Több milliárd gyermek már, alig várja, hogy megnézze, mit rejt a csizmája. Amikor elkezdődik a szétosztás a télapó és kis segédei a villámgyors szánra pattanva repülnek házról-házra, hogy minden gyermek álmának eleget tegyenek. Ám hiba csúszik a rendszerbe. Kiderül, hogy mégsem tökéletesen teljesítették a feladatot. Egy kislány nem kapott semmit az előre gondosan kikészített csizmácskájába. Emiatt nagyon szomorú és csalódott lett. Ezt meghallotta a télapó kisfia Karácsony Artúr, akit annyira bánt a kislány esete, hogy úgy gondolja kitervel egy akciót. A igazi kaland csak itt kezdődik el. Artúrt mindvégig a jótett vezérlik ám ezzel a magánakcióval számtalan galibába keveredik.

Az öt legenda
2012, amerikai animációs mesefilm, 97 perc

A legenda úgy tartja, hogy a Holdbéli Ember a Mikulást, a Fogtündért, a Húsvéti Nyuszit és a Homokembert kiválasztja. Egy cél vezérel mindenkit, ami nem más mint a gyermekek biztonsága és gondoskodása. De akad olyan is, aki ezzel a céllal nem ért egyet és mindent elkövet ellene. Az ő neve Mumus. Mumus megunta, hogy a szülők mindig vele riogatják a gyermekeiket. Elhatározta, hogy ennek most és mindenkorra véget vet. Az álomból rémálmokat csempész a gyermekek fejébe. Ezzel a célja az hogy, a gyerekek ne hidjenek a csodákban. A 4 őrző így veszélybe kerül. Jön az 5. őrző, akit csak Dér Jankónak hívnak. Ő is tovább erősíti az őrzők csapatát. A történet több tanulságra is rávilágít. Például arra, hogy mennyire fontos a jelent becsülni és foglalkozni a gyerekekkel nem pedig csak az  álomvilágban élni.