Latest News

Home » Karácsonyi filmek » Karácsonyi télapós filmek

Karácsonyi télapós filmek

Télapu
1994, amerikai vígjáték, 97 perc

Az igazi Télapónak nagyon el kell a külső segítség. Súlyos baleset érte. Leesett a háztetőről és képtelen idén az ajándékokat elvinni a gyermekekhez. Scott, a hidegbe nagyon fázik és felveszi a mikulás kabátját. Scott nem szereti a karácsonyt, de még varázslatos dolog történik vele. Miután a mikulás kabátját felvette, rájött arra, hogy ez egyelőre volt egy szerződéskötéssel. A kimért üzletember hamarosan átalakul egy nagy pocakos, fehér szakállas emberré. Nincs is más hátra, mint Scottnak megmenteni a gyermekek karácsonyát és szétosztani az ajándékokat.

Mi a manó
2003, amerikai vígjáték, 95perc

Buddy véletlenül az északi sarkon köt ki. A Mikulás fő manója neveli fel. Ahogyan cseperedik fel a fiú észreveszik, hogy itt valami nincs rendben. Buddy 2 méter magasra cseperedett. A manók közül teljesen kitűnt egyedi méreteivel. A férfi elindul megkeresni egy igazi családját. New Yorkban megtalálja az édesapját, ám ő mit sem sejt a fiáról. Walter gyerekesnek és óvodásnak tartja fiát, ezért túlzott figyelmet nem fordít rá. Buddy szerelmes lesz egy lányba. Amikor kezd a helyzet oldódni hirtelen a Mikulás szánja lezuhan. Az emberek észreveszik és pánik tör ki. Senki nem hitt a mikulás létezésében egészen ideáig…

A pót télapó
2001, amerikai vígjáték, 2001

Lucy munkamániás. Egy igazi törtető és pesszimista. Nem hisz a karácsony varázsában sem a Mikulásban. Egy szereplőválogatáson fenekestől felfordul az élete. Az igazi télapó utódot keres. Ezen a válogatáson Lucy-t nézi meg alaposan a télapó. Nagyon sürget az idő hisz, mindössze néhány hét van karácsonyig. A lehetséges személyek közül Lucy-ra esik a választás. Ő lesz az a személy, akinek be kell tanulnia a Mikulás összes létező feladataira méghozzá nem mindennapi helyen. A hely, ahova mennek az pedig az Északi-sark.

A Mikulás segédje
2000, kanadai családi vígjáték, 86perc

Dax egy jól működő vállalatnál üzletkötő. Egy nap mégis kirúgják állásából. Egy álláshirdetésre lesz figyelmes. Az állás pedig maga a mikulással kapcsolatos. A Mikulás segédet keres maga mellé. Dax kap a lehetőségen és jelentkezik az állásra. Ám van egy ellenfele, aki szintén szeretne a Mikulás jobb keze lenni. Elkezdődik a rivalizálás a két személy között. A feszült hangulatban rájön Dax, hogy valóban mi a karácsony lényege és mit kell szem előtt tartania.

Rabold el a télapót
2002, amerikai vígjáték, 120 perc

Emersonék egykori otthonukat maguk mögött hagyva elköltöztek középnyugatra. Egészen New Englandból repültek. Arrafelé nincs hó így karácsonykor előfordulhat, hogy hozzájuk nem megy el idén a télapó. A családban a legfiatalabb szeleburdi kislány Judy csapdát állít a házukba. A gond csak akkor kezdődik, mikor a mikulás megtalálja a csapdát méghozzá a saját bőrén keresztül. A mikulást rabul ejtette Judy csapdája. A szülők ezt észrevették és kihívták a rendőrséget. A mikulásnak kevés ideje van kitalálni valamit. Fontos, hogy ne derüljön fény, hogy valójában ő az igazi mikulás.

Mikulás karácsonyra
2016, norvég családi vígjáték, 70 perc

Az Andersen család egy tökéletes karácsonyt akar varázsolni a gyermekeiknek. A családfő beöltözik mikulásnak- régi hagyományokhoz híven- a gyerekek nagy örömére. Célja, hogy megteremtse a harmonikus karácsonyi hangulatot. Felesége ezt a tervét nem támogatja. Egy furcsa eset után az édesapa összetalálkozik az igazi Télapóval. Eszmecsere közepette elhatározzák, hogy helyet cserélnek ezen az estén így Andersen gyerekei az igazi Mikulással találkozhatnak. Andersen eközben…