Latest News

Home » Karácsonyi Vásár » Karácsonyi Vásár Bécs

Karácsonyi Vásár Bécs

  Az év legszebb illetve sokak számára talán a legjobban várt ünnep tündöklik a belvárosban, méghozzá egészen pontosan a Rathausplatz bejáratánál gyertyákkal díszített kapu várja szeretettel a látogatókat.

A levegőben keringő forralt bortól a puncson át a mézeskalács illatáig Novembertől karácsonyig érezhetjük ezt a szívet melengető hangulatot mindenféle korosztály számára. A kisebb korosztályt várja a körhinta a sütemények és sok-sok standnál a plüssfigurák, és persze nem utolsó sorban a tömény mennyiségű édesség. Mindenki számára adott több sétányon és parkban a korcsolyázás lehetősége. A Christkindlmarkton 150 árusító standnál nézhetjük szeretteinknek szánt ajándékait illetve karácsonyi díszleteket, kézműves termékeket. Persze, hogy pihenésről szóljon az egész mindenféle meleg ételt és italt is be tudunk szerezni minden lépésünknél.

A Schönbrunni kastély előtti kulturális és karácsonyi vásár karácsony után átalakul újévi vásárrá. A hangulatos piacnál megtalálhatjuk a kézi készítésű karácsonyi díszeket, hagyományos kézműves termékeket, karácsonyi koncerteket találhatunk. A gyermekeket karácsonyi műhely és persze rengeteg gyermekprogram várja, hogy számukra is varázslatos legyen ez az ünnep.

Az Art Advent am Karlsplatz többféle gyerekprogram mellett művészeti installációk illetve látványműhelyek és élő zenekarok gondoskodnak a változatosságról.

A Spittelberg negyed utcájában helyet kapó karácsonyi vásáron is rengeteg stand kínálja a legjobb  ajándék ötleteket, a különleges dolgoktól, kézműves dolgokon át bármit megvásárolhatunk. Az óriáskerék előtti téren élmény utazásokat szerveznek Január 6.-ig gyermekek számára, és persze sokféle zenei fellépőt illetve show műsorokat élvezhetünk. A Stephansplatzon rendezett karácsonyi vásáron a hagyománytisztelet áll előtérben a Stephansdomnál helyet kapó 40 stand nagyon jó minőségű osztrák terméket kínál eladásra. Itt a régió termelői a sajt, hústermékek, puncs és borral kápráztathatja el a látogatókat.

Bizonyára mindenki hallott már erről a csodálatos vásárról, hiszen Európa egyik leghíresebbje. Nem hiába, hiszen valóban gyönyörű és utánozhatatlan, már csak a bécsi csokoládék tekintetében is, de az ottani árusok nagyon is tisztában vannak ezekkel a dolgokkal, éppen ezért nem mondanám éppen pénztárca kímélő programnak. Egy évben egyszer azért mindenképp ajánlanám mindenkinek, hiszen tényleg elképesztő, hogy mennyire egybe van az egész. Hihetetlenül sok részlet rejlik ebben a vásárban, és minden ott tartózkodó ember arcán mosoly ül, hiszen maga a város is olyan fajta biztonságot és elégedettséget sugároz, ami talán itt, Magyarországon nem igazán elérhető.

Mivel Bécs elérhető távolságban van kis hazánkkal, ezért a hétvégéből egy napot simán rá áldozhatunk arra, hogy körbe nézegessünk. Megbánni abszolút nem fogjuk, sőt én ha ott vagyok, őszintén szólva akár karácsony napjáig is képes lennék el szórakozni, szóval mindenképp élvezetes időtöltés.

Az élmény garantált biztosításáról torony zenészek, kórusok és énekegyüttesek egyaránt gondoskodnak. Ezek mellett megtekinthetjük Ausztria leghosszabb jászlát, ami egyébként fennállásának sokadik évfordulóját ünnepli már az Altwiener Christkindlmarkt a Freyungon. A Schönbrunni Kastély is egy kihagyhatatlan helyszín, ami előtt felállított elegáns adventi vásár csalogatja az érdeklődőket. Ennél a helyszínnél hetvenöt osztrák és egyéb szomszédos országokból érkezett kiállító kínál bádog játékokat, nosztalgikus képeskönyveket, bibliai állatseregletet, kerámiákat és kézzel hímzett terítőket az ezernyolcszázas évek stílusában. Miután elmúlik karácsony, az adventi vásár egy szempillantás alatt újévi vásárrá alakul át, hogy a szilveszterezéshez szükséges kellékekkel lássa el az idelátogatókat.

A helyi lakosok nagy kedvence egyébként nem más, mint a barokk Karlskirche előtt megrendezett hangulatos kis vásár. Itt leginkább a kézműves termékek kerülnek előtérben, ezek mellett pedig változatos és rendkívül szórakoztató programokat kínálnak, mint az árnyékszínház vagy különböző tűzijátékok. Az idős és fiatal korosztály számára egyaránt ajánlott.

Ezek mellett találkozhatunk Bécsben a kivilágított jég pavilonokban a különleges puncskreációkkal is. Az épületek homlokzatára vetített fények és nemzetközi DJ-k megfelelően felpörgetik akárki hangulatát. Az aktív pihenés kedvelőinek lehetőségük van arra, hogy curlingezhetnek és jégből készült versenypályán manőverezhetik át a távirányítós autókat.

Bécsben piac jellegű karácsonyi vásárokkal is találkozhatunk, ilyen például a Weihnachtsmarkt der Wiener Stadtgärtner in den Blumengärten Hirschstetten, ami a következő címen található, Quadenstraße 15, 1220 Wien. Vagy esetleg érdekes lehet még a Weihnachtszauber beim Schloss Wilhelminenberg, ami olyan mint egy karácsonyi varázslat a Schloss Wilhelminenbergnél.

Érdekességként még elmondanám, hogy egyébként a bécsi vásár 2004 óta áll rendelkezésére az érdeklődőknek, és évről évre egyre nagyobb sikereket és látogatottságok hozott a városnak és országnak egyaránt. Az emberek nagy része rendkívül imádja, és minden évben akár többször is visszalátogat erre a fantasztikus és hangulattal teli eseményre.

    Ha van olyan vásár, amit kötelezőnek mondhatunk, akkor az, biztosan ez, hiszen tényleg utánozhatatlan hangulattal és hihetetlen sok élmény dús programmal várja az érdeklődőket. Hatalmas élmény kicsiknek, nagyoknak egyaránt, és minőségi időtöltés egy kis városnézéssel egybekötve.