Latest News

Home » Karácsonyi filmek » Karácsonyi vígjátékok

Karácsonyi vígjátékok

Muszklimikulás
1996, amerikai akció vígjáték, 97 perc

A gazdag Blake folyamatosan talál ki újabbnál újabb szabályokat ezzel megkeserítve alkalmazottai életét és egyben a városlakókat is. A szabályok úgy vannak kitalálva, hogy mind Blake érdekeit szolgálják. Egy nap gyorshajtás miatt üldözőbe veszi a rendőrség ám gyorsan elbújik egy mikulás szerepben az iskolában. Egy kis baleset következtében elveszti az eszméletét. Amikor magához tér nem emlékszik semmire. Egy tolvajnak elhiszi, hogy ő bizony a világ mikulása. Méghozzá az igazi otthona az pedig az Északi-sarkon van.

Télbratyó
2007, amerikai vígjáték, 116 perc

Fred Claus aki egész élete során testvére árnyékában élt. Ennek az oka az, hogy Frednek nem akárki a testvére, mint maga a Mikulás. Fred pénzt kíván kicsikarni testvérétől. Ám ehhez a pénzhez csak egy feltétellel tud hozzájutni. A feltétel pedig az, hogy testvérének dolgozzon. A férfi betanítása nem a legjobbkor történik, mivel magát a Mikulást ellenőrzi egy személy. Három hiba találása után a Mikulás és a manói elvesztik állásukat. Ezért, hogy ezt elkerüljék Frednek teljes gőzzel kell segítenie testvérének.

Mikulás hadművelet
1998, amerikai vígjáték, 85 perc

Egy amerikában működő játékkészítő cég anyagi helyzete jelentősen az első a ranglistán. Ennek az oka az, hogy van egy beépített embere a Mikulás játék gyárában. A cégvezető- egy hirtelen fordulat következtébe- arra kényszerül, hogy elutazzon az Északi- sarokra a Mikuláshoz. Szeme előtt saját cége jövőjét tartja. Ám ahhoz, hogy megtudja menteni a céget elhatározza, hogy segít menteni a karácsonyt.

Lebilincselő karácsony
2007, amerikai vígjáték, 86 perc

Trudie tehetséges művészlélek. Mindene a festés. Tehetsége egyelőre nem kamatozik így kénytelen munkát vállalnia egy étteremben, ahol pincérnőként keresi meg a megélhetésre a pénzt. A családja folyton csak elégedetlenkedik vele szemben. Trudie eleget akar tenni szüleinek és elmegy egy állásinterjúra, ami szörnyen sikerül továbbá tetőzi a probléma, hisz barátjával sem túl fényesek a dolguk. A lány már előre tart attól, hogy mit szólnak a szülei, ha egyedül látogat haza az ünnepekre. Ezért egy furcsa ötlet pattan ki a fejéből. Elrabol egy férfit, akit Davidnek hívnak és elviszi őt a családnak bemutatni, mint élete szerelmét.

A karácsony mentőakció
2017, francia családi vígjáték, 100 perc

A karácsony idején az összes manó segéd megbetegszik. Ők idén nem tudnak részt venni a karácsonyi teendők elvégzésében.  A Télapónak segítség nélkül kell gyógyírt keresni. A landolása sem egészen úgy és oda történt, ahová a Mikulás tervezte. Párizsban landolt a szán. A Mikulás döbbenten tapasztalja a párizsi helyzetet így segítségül kap a sorstól egy családot. Együtt talán sikerül megmenteniük a karácsonyt.

A díva karácsonyi éneke
2000, amerikai zenés vígjáték, 85 perc

Ebony Scrooge szupersztár. Számára az emberi érték nem számít. Akitől csak tud elvesz és sértegeti családtagjait. A környezete sem kedveli. A következő szenteste nem olyan lesz, amit a nő elképzelt. A hangja egészen megváltozik karácsonykor. Kétségbeesik, és nem tudja, hogyan történhetett ez meg pont vele. Ezután megjelenik az egykoron faképél hagyott énekpartnere szelleme, aki közli vele, hogy három szellem fogja meglátogatni. A múlt, a jelen, a jövő. A zene mögött lévő című tv műsor egyik részében tűnik fel. Ebony a szellemekkel való találkozás során elkezd rájönni, hogy eddigi életét nem méltóképpen élte. Feltárja a hibáit és hozzákezd a cselekedeteit jóvátenni, de mindezt természetesen úgy lépi meg, ahogyan egy dívához méltó.