Latest News

Home » Karácsonyi Vásár » Szeged Karácsonyi Vásár

Szeged Karácsonyi Vásár

  Kis hazánkban már rengeteg karácsonyi vásárral találkozhatunk. Nagy részben ugyanolyan mindegyik, és ugyanúgy megtalálható minden, ami egy vásárra szükséges. Azonban minden vásár képes egy kicsit mást nyújtani, vagy megfogni az embert, vagy taszítani.

Évről évre egyre inkább átalakul a karácsony lényege. Rettentő sokan elfelejtik, hogy ez leginkább a szeretetről kellene, hogy szóljon, és nem az ajándékok nagyságáról és milyenségéről. A szegedi karácsonyi vásár azért tartozik a kedvenceim közé, mert itt még megmaradt az a fontos dolog, amit a karácsony kell, hogy közvetítsen. Rettentő kedvesek az emberek, nincs lökdösődés, beszólogatás, gorombáskodás, csak és kizárólag kedves tekintetetek, szeretettel teljes szívek és szép szavak az embertársak felé. Ha másért nem is, legalább ezért érdemes meglátogatni ezt a várost, ezen belül is persze azt a fantasztikus eseményt. Hihetetlen jó érzés kapja hatalmába a látogatókat, hiszen, ha valahol elmondható, hogy karácsonyi hangulat van, akkor ez biztosan az a hely.

Meghitt, varázslatos hangulat, ez a kettő biztosan jellemzi ezt a fantasztikus rendezvényt. Ezek mellett kihagyhatatlan dolgok közé tartoznak természetesen a mennyei falatok, utánozhatatlan forralt borok, különböző játékok, saját készítésű kézműves csodák. A szegedi vásár egyébként a régió legnagyobb karácsonyi vására. Különböző programelemek várják a kíváncsi és szórakozni vágyó embereket. Az általában november végétől kezdődő és december 24-ig tartó rendezvénynek a hagyományoknak megfelelően minden évben három helyszínen látnak szívesen mindenkit Szegeden, ezek pedig a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics tér.

A Széchenyi téren elérhető egyébként egy hatalmas méretű, majdnem, hogy 40 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék, amelynek tetejéről bárkinek lehetősége nyílik a magasból megcsodálni a díszkivilágításba öltöző várost és a csodálatos ünnepi forgatagot. Elképesztően messze, a Dóm térig is lehetséges ellátni, ezt ígérik az idei évre is . A Dóm téren egyébként idén egy közel ötszáz négyzetméteres, szabadtéri korcsolyapályát alakítanak ki, aminek az egyik legjobb oldala, hogy Szeged város támogatásával a szegedi gyermekek minden hétköznap 14 óráig ingyenesen használhatnak.

A város igazán kitesz magáért ebben az időszakban, hogy tényleg rendkívül jól érezhessék magukat mind a helyiek mind pedig az odalátogatók. Megtalálható itt például dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa, jégvarázs, jégszobrász látvány show, gigantikus mesés kastély, Csukás István mesehőseivel, forralt bor különlegességek, karácsonyi szeretetkuckó, és természetesen ez még nem minden, hiszen akik szeretik a hasukat, azok sem csalódhatnak semmiképp sem, hiszen rengeteg hagyományos étel, langalló, zsíros kenyér, lángos és társai várják az idelátogatókat. Ezek mellet persze ételkülönlegességek is elérhetőek a nagyérdemű számára. A forralt bor véleményem szerint ebben a vásárban a legfinomabbak, hiszen különleges fűszerezéssel készülnek, és utánozhatatlan recept alapján. A pálinkákból sem szenved hiányt a vásár, különböző ízesítésekben és erősségekben szerintem mindenki megtalálja nagyon hamar a magának valót. Ezt az egészet csak és kizárólag imádni lehet, vagy legalább nagyon-nagyon szeretni.

Ami még roppant egyedi, és megfogó számomra, hogy egy mesés kastély is magasodik a vásáron. A kastélyban Bogyó és Babóca-kiállítás, Kastély mozi és kézműves-foglalkozások csábítják a szegedi családokat és látogatókat egyaránt. Itt is megtekinthető az olyan nagy érdeklődést övező adventi fényfestés, ami biztosan mindenkinek a kedvence lesz. Decemberben általában minden szombaton este gyönyörű fényjátékok látszanak a Dóm homlokzatán.

Ha valaki idén csak egyetlen karácsonyi vásárt választana, mindenképp válassza ezt. Persze aki nem a közelben él, annak elég necces az út, viszont őszintén szólva, nem akadt még olyan az ismerősi körömből, aki azt mondta volna, hogy hát ez bizony nem érte meg. Ezt szavakkal szinte majdnem, hogy lehetetlen kifejezni, ezt sokkal inkább át kell élni, hiszen csak így tud az embert őszinte véleményt alkotni.

Ez a vásár biztosítja mindazt, amire az embereknek karácsony előtt szükségük lehet. Vásárolhatunk személyes ajándékokat, kis apróságokat, amiknek nincs olyan ember, aki nem örülne. Hihetetlen jó minőségű kézműves dolgokat, ezen belül is bármit, amire csak szívünk vágyik. Minden mellett kellemes időtöltést, és minőségi együttlétet akár egy fergeteges kirándulás keretében.

Szeged egyébként véleményem szerint önmagában is rettentő jó program annak is aki volt és annak pedig pláne aki még nem, tehát ha egy egész napot nem is szeretnénk a vásárban tölteni, bőven akad lehetőségünk látnivalókra, programokra ezen kívül is. A bevásárlóközpont is roppant összeszedett és igényes, tehát ha hiányzik még egy-két ajándék, akár itt is beszerezhető a hatalmas választék közepette.

  Tiszta szívvel tudom ajánlani ezt a várost, hiszen elképesztően elragadó. Ezt azonban csak az értheti meg, aki merített egy keveset az itt lévő hangulatból, közérzetből és az itt élő emberek hatalmas szeretetéből. Biztosan állíthatom, hogy a gyermekek is imádják, szóval ez sem lehet kifogás, ha felmerül a kérdés, hogy megéri-e Szeged.